Kunstnere 2018

Scroll ned for å se kunstnerne som var på RockStream Festival 2018. Du kan klikke på hver enkelt kunstner for å lese mer om dem.
Therese Terra Telle / Oliver Crowther

Velkommen tilbake i tid med RockStream Art! Therese Terra Telle og Oliver Crowther inviterer deg til en utstilling som feirer 60/70-tallet. Med lys, malerier, stoffkunst og mer gir vi deg opplevelsen av å tre inn i en psykedelisk, fargerik verden med referanser til musikken og kunsten som var i fokus den gang da.

 

Joakim Blattmann/ Del Pozo

Joakim Blattmanns arbeid med lyd spenner seg fra skulpturelle installasjoner, komposisjon, til audiovisuelle arbeid og konserter. I live-uttrykket er prosesserte feltopptak, elektronikk, droner og ulike strengeinstrumenter ofte bærende elementer.

Sjekk det ut her:

 

Del Pozos arbeid er sterkt preget av å flyte i mellomrommet mellom to kunstretninger; billedkunstnen med gallerirommets premisser på en side, og musikken med den etablerte performance-baserte rammen på den andre. Resultatet er gjerne installasjoner i skjæringspunktet mellom disse to kunstformene, med et utgangspunkt i form av digital lyd og video – hver for seg, eller i kombinasjon med hverandre.

Sjekk det ut her:

Kelner

Kelner serverer, med skjelvende hender, duellerende gitarer på en seng av droner og båndsus.

Hypnodrone

Hypnodrone er et geriljaverksted som bygger effektbokser og støygeneratorer til musikere og studioer verden over. Av og til, når loddetinntåka letter så spiller de for å sjekke om det som bygges funker. Og det som ikke funker tar de med seg og spiller på når de spiller live. Det blir høyt og sannsynligvis veldig dysfunksjonelt.

Lahestan/ FNS feat. Del Pozo

Lahestan/FNS er et samarbeid mellom to soloprosjekter. De beveger seg i et lydlandskap som er en sammensmeltning mellom det elektroniske og det analoge, og som ved hjelp av effekter, samples og improviserte ostinater, skaper sin egen droneverden. De har to album bak seg (Nautisk Vertigo og Wooden Eye, utgitt på Naturecord), det siste innspilt, mikset, mastret, trykket og utgitt i løpet av 24 timer i mars 2018.

Med seg har duoen Del Pozo. Han har tidligere jobbet både med Lahestan og med Lahestan/FNS, og bidrar visuelt til det improviserende kollektivet med videokunst som supplerer og understreker dronelandskapet, og gir det en ekstra dimensjon.

Del Pozo

Del Pozos arbeid er sterkt preget av å flyte i mellomrommet mellom to kunstretninger; billedkunstnen med gallerirommets premisser på en side, og musikken med den etablerte performance-baserte rammen på den andre. Resultatet er gjerne installasjoner i skjæringspunktet mellom disse to kunstformene, med et utgangspunkt i form av digital lyd og video – hver for seg, eller i kombinasjon med hverandre.

Sjekk det ut her:

Nettside: https://delpozo.space

 

Espen Jørgensen

Espen Jørgensen kommer i år med sin andre soloplate, og spiller en rekke konserter med sitt nye materiale. Den første platen «On the Great alkali plains», kom i 2007 på Jester records. Espen’s akustiske gitar skaper lydbilder som er som film for det indre øyet. Han jobber i grenselandet mellom komponert og improvisert musikk, og konsertene er alltid uforutsigbare og unike.

Lahestan/Paul Takahashi

Lahestan og den franske kunstneren Paul Takahashi presenterer to lag med improvisasjon når sistnevnte gjør sitt prosjekt Chasing Shadows til Lahestans elektroniske støylandskaper. Chasing Shadows er Takahashi som med kullstift og metervis med papir improviserer frem visuell kunst i sanntid, med utgangspunkt i ytre forhold som skygger og bevegelser. Lahestan skaper ved hjelp av elektronikk og effekter et lydbilde som beveger seg mellom droner og lydkollager, og sammen vil de lage noe som for øyne og ører kun eksisterer der og da.

Psykopharmaka

Psykopharmaka ble startet tidlig på nittitallet, uten navn. Navnet kom i 1993. Medlemmene har vært involvert i flere andre prosjekter, som Ethereal Electricity, Hypnodrone, Obscure Tapestries, HF Radiophonic Workshop og Prof. (Prof. Liebesucht), tidligere utgitt på Addictive Pharma Muzak (APM), i dag på Seductive Psyche Music (SPM). Etter å ha vært inaktive i 20 år, har de gjenoppstått med nye innspillinger, remikser og gjenutgivelser av tidligere innspilt og/eller utgitt materiale. Musikk for film og feber.

Connect the Dots

Connect The Dots er Inga-Lill Farstads soloprosjekt. Ved hjelp av sampler, effekter, gitar og vokal kobler hun prikkene sammen etter beste evne. Strekene trekkes opp med usynlig blekk og prikkene består av alt fra det knirkende gulvet ved peisen til lyden av snøsmelting i hagen. Det hele blandes med svulstige orgeltoner og pitchet vokal. Opp eller ned, alt etter som…

Lahestan/ Del Pozo

Et duo-prosjekt som tidligere har jobbet sammen med kombinasjonen audio/video, skal nå for første gang jobbe utelukkende med lyd. Der utgangspunktet tidligere har hatt en flytende form, med løs improvisasjon over faste temaer, vil de to denne gangen presentere et langt mer direkte uttrykk, der de vil eksperimentere innenfor en liten verden bestående av noise, hvit støy, industri og impro. Trolig særlig mye av det siste.