Artister 2018

Scroll ned for å se artistene som spilte på RockStream Festival 2018. Du kan klikke på hver enkelt artist for å lese mer om dem.

Følg også spotify spillelisten RockStream 2018 for en smakebit på musikkfesten som fant sted 21.–23. juni 2018!

Ila Auto

Spellemannsvinnerene Ila Auto har blitt kalt lokomotivet i norsk bluegrass, og det er få band som kan matche energien deres på scena. Med over 600 konserter bak seg på festivaler og klubber i Norge og Europa over snart 12 år, har bandet fått rykte på seg får alltid å gi publikum noe ekstra. En humørfylt festbombe, for å sitere en anmelder. Siste utgivelse er ep’en «Pent brukt», som kom ut i april 2016

Orango

Som kjent for sine høyt-energiske live opptredener, har Orango dukket opp som en av de mest aktive og ettertraktede band for festivaler, klubber og student arrangementer i Norge. Nå er de fast bestemt på å utvide horisonten til spillesteder i Europa.

Som formidlere av ærlig og rett fram, blues-inspirert, vokal harmonisk rock, har trioen Orango jobbet med den musikalske mixen, og sitt rykte som liveband over et tiår. Bandet består av Hallvard Gaardløs på bass, Trond Slåke på trommer og Helge Bredeli Kanck på gitar, alle på vokal. Musikken deres er av langspillingsformat, aldri for sjenert til en heftig gitarsolo eller jamming generelt. Bandmedlemmene forteller at de er inspirert av god gammeldags rock’n roll, god moderne rock’n roll, god gammeldags blues, og god moderne blues, og nevner navn som Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, Mountain, Led Zeppelin, Johnny Winter, Peter Green’s Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival, og Crosby, Stills, Nash & Young.

Helt siden utgivelsen av bandets selvsikre full-lengde debut Villa Exile, utgitt i 2004, av det interne Oslo selskapet kjent som, og fortsatt aktive, vinyl platebutikken Big Dipper, har musikken deres blitt hyllet og tatt imot med åpne armer av de fleste norske journalister. Etter deres opptreden på bransjefestivalen by:Larm i Bergen samme år, karakteriserte Dagbladet, en av landets største aviser,konserten deres som et «spark i baken», som vil sørge for mange nye venner blant publikum og i bransjen for øvrig. Siden utgivelsen av Confessions i 2011, har de turnert i Norge non stop og spilt mellom 50 og 100 konserter årlig.

Tantara

De norske thrasherne Tantara tar sjangeren tilbake, og perioden er 80-tallet. Med en kombinasjon av tunge melodier, kjappe riff og komplekse sanger, tar medlemmene thrashen tilbake til bay area området.

De fire medlemmene, inspirert av heavy-og thrashmetall fra 80-tallet, møttes i 2009 for å forme Tantara. Kombinasjonen av gammel inspirasjon og en moderne edge, gir musikken et nytt og interessant preg, mens den allikevel holder seg tro til originalen.

I 2012 ga de ut debut platen “Based On Evil”, og har i etterkant spilt med band som Kreator, Havok og Destruction. Bandet er kjent for sine aggressive live shows, og er et band som må oppleves for å få den fulle opplevelsen!

De skandinaviske thrasherne er for øyeblikket aktuelle med oppfølgeren til “Basedon Evil”

Third Season

Energisk, melodiøs og rytmisk pop-punk/rock med stor glede og godt driv er det som definerer Third Season. Det Drammen-baserte bandet lanserte deres debutsingel «Pieces of Our Past» sent i 2017. Dette ble møtt med stor glede og låta genererte hele 100.000 streams på Spotify i løpet av to måneder. Deres publikumsfavoritt «Imprison Me» ble utgitt kort tid etter, som har gjort at bandet nærmer seg en total på 200.000 streams på Spotify. Third Season er aktive med innspilling av deres debutalbum. «Pieces of Our Past» og «Imprison Me» er smakebiter fra dette albumet. Det er planlagt utgivelse av en singel til før RockStream også. Albumet kommer til å bli utgitt i enden av 2018.

Third Season er klare for å fylle sommerkvelden med energisk og gledefulle rock for RockStream-publikumet!

Lakewood

Lakewood er et firemannsband bestående av Jahn Ruud, Simen Berg, Øyvind Lunde, og Nikolai Lysnes. Lakewood spiller hard rock med hint av progressive rytmer. Bandet har lenge hatt fokus på låtskriving, som nå resulterer i deres debutalbum som blir gitt ut nå i sommer. De første tre demolåtene til Lakewood streamet nesten 50.000 ganger på Spotify, som resulterte i intervjuer i SF-Poden i Sandefjord, og god omtale i Sandefjords Blad. De legger nå ut på Norgesturné som strekker seg fra Kristiansand til Narvik.

KitFai

KitFai ble dannet i2013 da fem venner gikk sammen for å lage musikk på samme måten som den musikken de vokste opp med. Med inspirasjonskilder som Mew, Paramore, Further Seems Forever og Matchbook Romance er det ikke vanskelig å se for seg at KitFai kanskje skulle ønske de slo an i 2004.

Du tenker kanskje det er en dum ting? Tvert imot. Studier viser at den varme, nostalgiske følelsen man får når man mimrer over gode stunder er sterkere og mer positiv enn følelsen man hadde i utgangspunktet. Om du følte at plata du alltid hørte på da du var 17 endret livet ditt, er det bare å høre på KitFai, så kanskje du kan spare noen kroner på både terapi og sentralstimulerende midler.

KitFai har tidligere gitt ut EP-en ”Grip”, som mottok gode tilbakemeldinger og fikk spilletid i NRK P3 gjennom Urørt. Det samme gjelder de to enkeltstående singlene ”Down”og ”In Every Way”. Førstnevnte ble også brukt i NRK-serien Unge Lovende.

Bandet har markert seg som et solid liveband og har spilt konserter over hele vårt langstrakte land, deriblant festivaler som Slottsfjell, OverOslo og Pstereo, Skjærvafest og by:Larm.Bandmedlemmene har spilt medband som Leprous, Shevils, Over the Trees og Psyence Fiction.KitFai tilbrakte deler av 2017 i studio, og debutplata blir å finne i hyllene i september.

Himmelhøyt

Himmelhøyt spiller poprock på norsk med digg groove og mye patos! Det låter strøkent med et gjennomført sound, uten at det går på bekostning av brodd. Med et fint knippe singler ute har de etablert seg som en ambisiøs gjeng, og det er mer musikk på vei. Konsertene er energiske og de har blant annet spilt på OverOslo, BRYLARM og Torggatafest i regi av By:larm, samt delt scene med artister som Skambankt, Oslo Ess, Razika og Sondre Justad for å nevne noen.

De er for tiden aktuelle med låta «Alt annet kommer etterpå» som skildrer en forelskelse vi alle trolig kan kjenne oss igjen i, der det eneste som gjelder er her og nå og ”Alt annet kommer etterpå”. Den snek seg inn på «New Music Friday» sine spillelister, og var også inne på «Norway Viral 50», helt oppe på 14. plass! Deres tidligere utgivelser har også gitt bandet god rotasjon hos NRK P1 og Ordentlig Radio, samt premiere hos Ruben på P3.

Motorfinger

Lyden av Motorfinger er som å ta et element fra hver av de legendariske grungebandene og forme det til noe helt nytt og moderne. De schwungende gitarene er tykke og svaiende som Alice In Chains, noen ganger melodiske og episke som Mother Love Bone, og noen ganger simpelt og pakket i kraft som Soundgarden. Trommene er crashy, smashy, groovy og Grohl-ian. Maurice Adams’s vokal er en mix av Chris Cornell, Eddie Vedder og en dash Serj Tankian. Komposisjonene minner om store alternative band av den eraen som tidlig Soundgarden, Helmet, Audioslave og Stone Temple Pilots. Motorfinger har varmet opp for bl.a. Ugly Kid Joe og Black Debbath.

Mammüth

Mammüth er resultatet av en udødelig kjærlighet for stoner, sludge, prog, spacerock, metal, doom, drone og hardrock! Etter etableringen i Drammen, tilbake i 2007, satte de fort standarden for knusende heavy låter og en live opptreden støpt til det perfekte.

De har nå sluppet albumet «Outlander» til massene. «Outlander» er en massiv utgivelse med 12 knusende spor og et stort variert utvalg, fra melodiøst og progete til heavy og opprørende. Vær forberedt på et godt stykke håndverk og en berusende 80 minutters reise som bare skal nytes.

Diesel Gorilla

Fem mennesker med bakgrunn i rock har i dette tilfellet ikke slått feil. Diesel Gorilla levere trøkk, feiende flotte riff og melodier, drivende rytmeseksjon med trøkk i bånn og masse energi. Bandet elsker å stå på scenen sammen, og gjør sitt ypperste for å tilfredsstille publikum. Deres første EP er rett rundt hjørne.

Synthetic Gentlemen

Synthetic Gentlemen er et alternativt rockeband fra Tønsberg. De slapp sin første plate 3. Juni 2017 «Synthetic Gentlemen and the Oncoming Storm», samt med musikkvideo av låta «Kick» 18. mars 2017 gjennom Major Label. I en plateanmeldelse fra Heavymetal.no får plata karakter 7,5 av 10:

«Dette smaker låtsnekkeri fra øverste hylle, for bandet vet å spikre med polerte spikre, og bruker i hovedsak planker som er glatthøvlede. Denne skiva skal du ikke være redd for å prøve deg på, det er flere låter her som bør tiltale dere som liker bra hardrock og som setter pris på gode og fengende rock. Hardrock.»

Plata har bandet produsert og skrudd selv, med unntak av mastering, som ble gjort av Johnny Holmvik fra Tremolo Studio. De har holdt flere konserter i Vestfold og Oslo området.

Synthetic Gentlemen består av:
Stig André Sømme – Vokal
Lars Kirsebom Sørensen – Gitar
Richard Rance – Gitar
Magnus Rystad – Bass
Bjørnar Lunde – Trommer
Sigurd «DJ Spacebar» Davidsen – Keys & Electronics

Jackafellas

Whiskey og Djevelskap. Jackafellas ble stiftet tilbake i 2007 som et nachspielband, hvor navnet ligger i Hyttens forkjærlighet for Jack Daniels. Gjennom årene har bandet tatt mer og mer form, og består av Dan Tore Hytten, Pål Hjørnevik, André Marthinsen og Lars Kirsebom. Jackafellas spiller blues, med farger av rock og country, som omhandler tapt kjærlighet og hat, fyllekuler og fylleangst. De blir ofte omtalt som en kombinasjon av Black Sabbath, Tom Waits og Johnny Cash.

I 2016 ga Jackafellas ut EPen «Smile… Tomorrow will be worse» og har tidligere utgitt diverse enkeltlåter som er å finne på strømmetjenester som Spotify.

Æsthetica

Æsthetica spiller tung psykedelisk doom. Kolbotnbandet har spilt en rekke konserter i Oslo på steder som Blitz, Betong, Mono og Jaeger. Debutalbumet «Sonorous Æon» møtte gode kritikker verden over, og ble kalt «en ny dimensjon av doom» av Fenriz (Darkthrone). Høy lyd, seige riff og østlige lydlandskap

Panzergeil

2016 satte virkelig startskuddet for det fremadstormende Porsgrunns-bandet Panzergeil, med utgivelsen av den selvtitulerte EPen spilt inn hos, mikset og produsert av Christer Krogh (Grand Cafè) i Velvet Recording studio.Låtene «Ropes» og «Solarbed Crackhead» som bandet slapp som singler i forkant av utgivelsen ble begge anbefalt av P3Urørt og fikk spilletid både på P3 og P13. Bandet ble der beskrevet som et kjærkomment gjensyn med rett fram rock som oser god stemning og vekker frem den ekte rockegleden. Musikken deres kan gi assosiasjoner til alt fra Turboneger og Kvelertak til Iggy Pop, men låter allikevel nytt og eget.

Bak deres uskyldige ytre gjemmer det seg en råskap som kjapt kommer frem når første riffet går på scenen, og Panzergeil tvinger frem glis og bakoversveis både på klubb-og festivalscener. I kjølvannet av EPen har bandet satt kyststripa i kok med konserter i Bergen, Kristiansand og Oslo, samt flere opptredener rundt om i Grenland. Med bakgrunn som husband fra Rockeklubben i Porsgrunn er det ikke rart disse karene vet hvordan rocken best leveres –hardt, hårete og rett i mellomgulvet.

Gutta er for tiden i gang med å sette sammen sitt debutalbum, og vil også snart være aktuelle med den nye singelen «Ride».

Dogs of Lust

Dogs of Lust er et ekte rock n roll-band med catchy, kick-ass låter som treffer deg rett i trynet. Bandet består av medlemmer fra Sandefjord, Stokke, Re og Oslo, og har i 2018 sluppet 2 singler fra deres debutalbum, som er ventet i slutten av 2018 / begynnelsen av 2019. Singlene «Feel The Fire» og «Whatever» er tilgjengelig digitalt overalt hvor musikk distribueres. Dogs of Lust spiller kompromissløs gitarbasert rock med sjel – moderne og tidløst, med fengende melodier som setter seg i ryggmargen. Liker du ekte Rock n Roll uten dill og dall er det stor sannsynlighet for at du digger Dogs of Lust.

Revaalver Raack

Vi er fruktene av en midtlivskrise. Med en ærlig stil og en ujålete fremtoning er vi hverdagsheltene. Vi blir omtalt av «jungeltelegrafen» som et bra liveband, med en fengslende opptreden.

The Last 24

The Last 24 er et energisk pop-punk band fra Tønsberg. Bandet har hatt flere spennende gigs inkludert Slottsfjell Festivalen, Nederland og Stockholm. Med heftige trommebeats, fengende gitar-riff, rocka jentevokal og masse attitude, er det vanskelig å stå stille når bandet entrer scenen. Bandet slapp sin første singel våren 2014 og siden det sluppet flere singler og EP ́er. Senest med EP`n «Born For The Future» i 2017. Bandet har nettopp vært i studio og jobber for tiden mot release av ny musikk i 2018.

Hex A.D.

Hex A.D. er et tungrockband fra Vestfold. Musikken er doomy, blytung og riffbasert, men bærer også tydelig preg av medlemmenes progressive preferanser. Bandets klassiske rockesound kan fort sende tankene i retning av 1970-tallet, uten at det oppleves som direkte retro. Hex A.D. jobber for tiden i studio med sin nye plate ͞Netherworld Triumphant͟ som slippes høsten 2018.

Tittelsporet fra det kommende albumet er et epos i to deler som til sammen utgjør 14 minutter med groovy tungrock à la Uriah Heep møter Kyuss som plutselig braker løs i flytende Pink Floyd og infernalske King Crimson riff. Med andre ord, en skive vi har ekstremt stor tro på, og vi har all grunn til å tro at 2018 er året hvor enda flere får øynene opp for dette bandet.

Vokalist Henrik Haugsnes Kaupang komponerer både tekst og melodier, og tar hovedansvaret i studio, hvor han spiller alt av instrumenter foruten tangenter. Orgel og mellotron håndteres av maestro Magnus Johansen, både live og i studio. Bandet har siden 2011 hatt et tett samarbeid med produsent Chris Tsangarides og han har satt sitt umiskjennelige preg på bandets album.

På scenen legger bandet vekt på spontanitet og improvisasjon, og det er her det virkelig slår gnister. Magnus har i flere år fått tett oppfølging av selveste Jon Lord fra Deep Purple, og hvis det fins ett menneske som virkelig vet hva det vil si å «play on the edge» så må det være ham. Denne forkjærligheten for det spontane og intense deles også av bandets rytmeseksjon; bassist Are With Gogstad og trommis Mats Haugsnes Kaupang trives begge best når det er høyt, farlig og levende.

Flere av bandets medlemmer har i en årrekke turnert i Europa og Asia med artister som Blaze Bayley, Paul Di’Anno, Geoff Nicholls, Bernie Marsden, Ripper Owens og Rowan Robertson, kjent for sin tid i Dio. Sistnevnte har ved flere anledninger vært gjest med Hex A.D. live, og blir ikke bare å høre på bandets kommende album, men også på konserter i fremtiden.

2nd Class People

2nd Class People er et Oslo-basert alternativ-rock band. Bandet ble etablert i 2008 og består av Sondre Storli, Sigurd Kristoffersen, Dennis Olsen og Isak Holte. Musikken deres er inspirert av 60- og 70-talls rock og inneholder elementer fra soul, jazz og psykedelisk rock. Bandet har utviklet seg til å bli et samspilt band med et energisk liveshow. 2nd Class People er et band det er verdt å få med seg!

Nå er 2nd Class People aktuelle med singelen “Veronian Nights” som de slapp i april 2018

Jim Protector

I kjølvannet av Lo-fi-bølgen på starten av 2000-tallet bød Alexander Svanberg og Jarle Nordaas fra Horten på skranglegitar og pumpeorgel med Jim Protector. Bandet flyttet til Trondheim, stemte gitarene sine og ble forsterket av Stein Ove Eriksen fra Holmestrand og Andreas S. Kjær fra Oslo.

Bandet herjet i flere år undergrunnen i Norge som et elektrorockband med drøye konserter. De rakk dessuten å spille i både Canada, USA og England, samt spille inn plate med powerpop-helten Ken Stringfellow, før de tok en pause fra rockelivet. På ARTEFACT fra 2011 var gitarene i stor grad pakket bort til fordel for rendyret dommedagsdisko.

Spredte låter viser også elementer av både country og powerpop.

Jim Protector anno 2018 er en eklektisk blanding av alt bandet har gjennom. Gutta har blitt eldre, men også klokere. Ola Emil Moss er femtemann med i bandet som sjeldent gjør konserter, men aldri slutter å utvikle seg.

Drusar

Eit skikkelig feitt liveband frå Førde i Sunnfjord. Ikkje nødvendigvis i kilo, men i råkkepondus og levering av ekstremt breibeint råkk.Gitarane heng lågt som eit vestlandsk skydekkje, takka vere dårleg kroppshaldning, ekstra lange gitarreimer og tidlegare nemd brei beinstilling. Ein optimal og vel utprøvd kombinasjon.

Drusar vert omtala som ein av dei tyngste kanonane det vestlandske rockeslagskipet har å by på, og det musikalske utrykket er som ei blanding av Hellacopters, Skambankt, AC/DC og Dumdumboys.

To av medlemane medvirka i ‘The Hit’ på NRK1 hausten 2014. Det held til finaleplass. Same haust kunne du sjå bandet på tv2 programmet ‘Fly med oss’. Drusar har spelt eit hundretals konsertar frå Sandnes i sør til Namsos i nord, og besøktblandt anna desse festivalane:

– Malakoff rockfestival, Eid (2 gonger)
– Sommarfesten på Giske
– Fres festival, Fresvik (3 gongar)
– Steinkjerfestivalen – Glopperock, Gloppen (3 gonger)
– Havgaprock, Haramsøy
– Sommarfesten, Førde (2 gongar)
– Utkantfestivalen, Gulen

Debutalbumet «Råkk ́å ́ Råll» kom i 2012, og oppfølgjar-EP’en «Svarte natta» i 2013 inkusive musikkvideo. Den siste albumet «Attende» kom i 2015, saman med musikkvideo til låtane ‘Lat håret gro’ og ‘Damer og solnedgangar’.